vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Hűvösre tesszük - Arnold TT hűtőkocsik modellbemutató

2020.11.18. 16:50 HOttó

A nyáron kezdett körözni a világhálón egy rövidke, négy oldalas katalógus, amin az Arnold (a Hornby csoport tagja) formaújdonság TT hűtőkocsijait láthattuk. Szólóban és szettben több vasútmodellezői korszakot átölelve, igencsak mutatós festésekben láthattuk a kocsikat. Aztán ahogy egyre több infót sikerült begyűjteni a modellekről, az is kiderült, hogy novemberre ígérik az összes változat megjelenését. Azóta eltelt ez a pár hónap, és november közepén valóban megjelentek a kocsik, így már kézzel foghatóvá váltak.

arnold_huto_1.jpg

Természetesen egy újabb csomagolási formában, minden más gyártótól eltérő méretű dobozkában érkezik a modell, ahogy azt már megszokhattuk. Az ablakos kemény papír lehúzása után levehető az akril doboz teteje, a modell a szokásosnak mondható formázott bliszterben fekszik, egy puha nylonba burkolva.

arnold_huto_2.jpg

Kicsomagolás után válik láthatóvá, hogy a kocsivégekhez tilos hozzányúlni, annyi kapaszkodó, fellépő, végzár lámpa (imitáció) kapott ott helyet, hogy az ujjunknak már nem jut belőle. 

arnold_huto_3.jpg

Látványos, részletes dekorációt kaptak a kocsik. Mind a vasúti jelölések, mind a színes reklám festések gyönyörűen vannak kivitelezve. A kocsiszekrény mellett az alvázak is tartalmazzák a szükséges feliratokat, tűélesen tamponozva.

arnold_huto_4.jpg

A közelkapcsoló kinematikába szabványos kuplung befogó, abba pedig Kühn kuplung került (ami kompatibilis a Tillig ejtőhorgossal). A kinematikában egy csavart rugó gondoskodik a mozgásról, a kezünkbe került pár kocsin könnyen mozgott a befogó szára, nyoma sincs sorjának, ami esetleg megakaszthatná. A tengelyvégek ugyan nem perselyezettek, mégis könnyen gördül a kocsi. A modell fém ütközőket kapott, az alváza is részletesen kidolgozott - még ha ez utóbbi általában nem is látszik.

arnold_huto_5.jpg

A modell eredetijét a DRG megbízásából gyártották 1935-től, a Nagy-Britanniába történő export szállításokra az ott használt kisebb szerkesztési szelvényben. Erre utal a kocsik hétköznapi elnevezése is, ami Ferryboatwagen - azaz "kompkocsi". A vagonokat a briteknél használt fékrendszerrel is felszerelték. Jó néhány darabot még a hetvenes években is használtak belőlük, elsősorban a DB állagában, amik a háború után kerültek hozzájuk. A DR-nél csak kis számú kocsi maradt a típusból. A vagonok végeinél találhatók a jégtároló rekeszek, az ide elhelyezett jégtömbök gondoskodtak a szállítmány hidegen tartásáról.

arnold_huto_6.jpg

Összességében egy mutatós, játékra is alkalmas modellt adott ki az Arnold, ami a most megjelent festések mellett továbbiakra is lehetőséget ad, ki tudja talán rövid időn belül mindenki megtalálja a kedvenc sör márkáját egy ilyen kocsin. A modellek ár-érték aránya rendben van, ma ennyibe kerül egy új fejlesztésű, részletes modell (sőt, vannak ennél arányaiban sokkal drágábbak is). 
A hűtőkocsik megvásárolhatók vagy amelyikből nincs készlet az megrendelhető webshopunkban.

Szólj hozzá!

Címkék: modell újdonság arnold

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr716289786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása