vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Erlebnis Modellbahn 2020, Drezda

2020.02.22. 22:09 HOttó

A vasuTTmodell.hu fedett nemzetközi ügynöke – mint oly sokszor az elmúlt években – február 13-16. között ismét Drezdában járt.

Minden évben ekkor tartják az Erlebnis Modellbahn elnevezésű rendezvényt, amelynek a drezdai vásárterület egyik legnagyobb épülete (és pár további terem) ad otthont. Mivel már máskor is tudósítottunk az eseményről, ezért most az általános bemutatást mellőzzük. Röviden annyit, hogy egy nagyjából a hazai Temofesztnek megfelelő programot kell elképzelni, rengeteg különféle méretű és témájú terepasztallal, miközben számos nagy és kisebb gyártó is képviselteti magát. A TT-s modellezésnek – érthetően, hiszen Szászországban vagyunk – kiemelt szerepe van. A gyártóktól és számos bolttól helyben vásárolni is lehet.

Kiküldött ügynökünk, kínai titkosszolgálati eszközöket is bevetve készítette számunkra az alábbi összeállítást. Jöjjenek a képek - egyik-másik némi magyarázattal is kiegészítve (a legtöbb képre kattintva bővebb galéria nyílik meg).

dd_01.jpg

Kistotál a nagyteremből – idén kicsit „szellősebb” volt a kiállítás (pl. a korábban állandóan a bejárat mellett található nagy internetes „E…” nevű bolt jelen sem volt. Mégsem csökkent érdemben a közszemlére tett érdekességek, vagy a látogatók száma.

H0-ás bemutató asztalok fantasztikus minőségben:

A holland „HASSELT 2002” terepasztal és egy francia szegmensasztal is a hátsó teremben kapott helyet - mindegyik óriási érdeklődést vonzott. Előbbi esetében egy nagy állomást és a hátsó rendező állomást is megtekinthettük, utóbbi egy döntően hegyvidéki nyílt vonali szakaszt modellezett, rengeteg különleges francia modellel.

A Modellbau-Team Köln különleges téli amerikai asztala

A TT-s méretet két nagyobb és több kisebb asztal is képviselte. A München West klub digitális szegmensasztalán a MÁV felújított EC kocsijai (TT Modell) is bemutató köröket tettek:

MÁV EC szerelvény vendégségben a bajor asztalon.
Ez az összeállítás amúgy nem szokatlan, az új MÁV festési séma megjelenésének idején a DB korlátozta a CD 380-as Skoda mozdonyainak németországi közlekedését, ezért Drezdától a 101-es villanygépek továbbították a Hungária nemzetközi vonatot. (Manapság elsősorban a CD Vectronjaira hárul ez a szerep)

DB Südostbayern: A TILLIG újdonság 01816-os cikkszámú emeletes kocsijait itt éppen egy 218-as mozdony húzza. A szerelvény „Freelance” modell, azaz a színezése az eredetinek felel meg, de pont ez a vonat a valóságban korszerűbb kocsikból áll. A valóságban Mühldorf állomás a DB Südostbayern kulcsfontosságú csomópontja. A vasuTTmodell.hu egyik terve, hogy jobban is bemutassuk e térséget a „közeltávoli” jövőben. TT-s modellezőknek a KRES féle 628-as motorvonatok miatt, valamint a TILLIG 218/245-ös mozdonyai által húzott emeletes szerelvényei miatt is érdekes lehet.

dd_14.jpg

Egy fotó erejéig előkerült egy teljesen új, hangos, DR 94.5-ös gőzös is a Kühn Modelltől.

dd_15.jpg

A másik nagy TT-s asztal DR üzemet mutatott be – analóg vezérléssel. Sajnos lehetetlen volt úgy fotózni, hogy éppen ne nyúljon közbe vagy egy vendég, vagy az üzemeltetők közül valakinek a keze.

3-4. korszakos mészgyárat mutattak be a „Kunitz” moduláris asztalon.

A legnagyobb TT-s gyártó, a TILLIG is számos új modelljét megmutatta kiállítási asztalán.

Jelen volt továbbá a Fischer(-Gützold), a KRES, a Schirmer, a TT modell vagy éppen a KEHI. Rengeteg cég árult mindenféle kiegészítőket is.

Z méretű asztalcsodák. Egyik a Moselbrücke modellje – Rainer Tilke műve (ki tudja hol ér véget az asztal és hol kezdődik a kép?), míg a másik egy vidéki vasúti részletet mutatott be fantasztikus minőségben.

Egyéb kisebb-nagyobb érdekes asztalok

Egy érdekes faüzem kifejezetten OFF méretarányban.

dd_1001.jpg

Egyéb benyomások – az idősek játéktere. Kertivasút kavalkád a „hangárban”.

A gyerekekre (is) számos vasutas/modellezős program, illetve játék várt, különleges ötvözete ez a figyelmességnek és a fiatalokra kulturáltan fókuszáló marketingnek.

Zárógondolatként idén is megemlítjük: A kiállítás területén – centrális helyen – rengeteg büfé valamint egy közepes árfekvésű étterem áll a látogatók rendelkezésére. Semmi sem igazán drága, viszont a kínálat nagy része a magyarországi hasonló rendezvények árképzését nem haladja meg. Cserébe kifejezetten kulturált keretekben és gyorsan lehet fogyasztani / enni és sörözni. Slusszpoén – a felnőtt belépő 9 EUR, ami egyben (az egyik nagy áruházláncban levásárolható) 5 EUR-os kupont is tartalmaz.

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr1515487234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása