vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (52) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (12) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (694) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (22) hot news (185) igra (32) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (201) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (640) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (210) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

2020. 1:120 újdonságai - folytatás

2020.01.29. 20:46 HOttó

Ahogy elkezdődött Nürnbergben a Spielwarenmesse, azonnal megjelentek az online felületeken is az újdonság katalógusok. Nézzük mire számíthatunk TT-ben az idén.

Auhagen
Az Auhagen idén szinte egy téma köré építette a TT-s újdonságokat, ez pedig a (német) Posta. Lesz Postahivatal, autók (többféle, az ismert "márkátlanok" és Multicar is), telefonfülkék, szóval egész komplex lesz a story. Ezen kívül 3 féle ütközőbak várható méretünkben és TT/H0 méretben városi fák, ültetőgödör-fedéllel (ráccsal). Ez utóbbi érdekes színfolt lehet egy városi utcán. Az újdonság katalógus letölthető az Auhagen oldaláról.

Busch
A Posta mint téma a Buschnál is jelentős szelete az idei kínálatnak, igaz nem TT-ben, sajnos. A TT-s gyártási terv a tavalyi év folytatásának tekinthető, ami igencsak jó, aki most szeret bele valamibe, még a tavalyi termékek közül is válogathat. Folytatódik a Framo furgonok és mikrobuszok kiadása, mondjuk lesz sárga német postás, de lesz mentőautó is, így egy kicsit hazai(nak érezhető) téma is megjelenik. Az akció figura szettek kapnak újabb autószerviz témát, egy motor-kiemelő darut, a raktár témában új targonca és polcrendszer érkezik. Bővül a beton épületek köre egy zárt csarnokkal, vágány kapcsolattal. Ezeken kívül szállító szalag, kutya futtatás jelenet, uborka szüret jelenet és náluk is lesz ütközőbak (mi ez az ütközőbak mánia?? :)). Formaújdonságnak kétféle platóval adnak ki Multicart, igaz a régebbi, nyitott fülkés változatot (ez is párhuzamos dolog az Auhagennel...).

Személy és teher vagonok terén nem kapunk formaújdonságot, az utóbbi évek formáiból lesznek újabb festések. Billenőszekrényes, 6 tengelyes alacsony oldalú, önürítős, korom szállító, szükség-személy, poggyász és a Langenschwalbacher (nagyon jó nevük van :)) 4 tengelyes személykocsi DRG változatai lesznek az újak.

A Busch teljes újdonság katalógusát a busch-model.info oldalon érdemes keresni, webshopunkból a TT-s kivonat tölthető le.

Kühn
Róluk lassan külön posztban lehetne írni, annyi mindent kínálnak évről évre. Persze sok dologgal elcsúsznak, és ráígérnek még újabb festési változatokat, de így is szépen bővül a kínálatuk. Újabb Bardotka jelent meg tőlük (ez már kapható!), rengeteg REKO kocsi változatot ígérnek, a gőzmozdonyukból is lesz egy újabb (DR Ep. IV.). Formaújdonság lesz a CZ-Loko által felújított Búvár és a fékházas tartálykocsi. Új festésben jönnek a ponyvás és tartályos kocsi szettek, RS1 motorvonatok. Aztán ott vannak a régi adósságok, pl. a BR 111 villany masina, vagy a tavaly bejelentett cseh változatú Bzmot, ezekkel kapcsolatban a jó hír, hogy nem kerültek ki a katalógusból, szóval lesznek. A sínkészletük is bővül, angol váltóval, így tovább nő a Tillig vágányzat konkurenciája. 
A Kühn 2020-re érvényes teljes katalógusa letölthető webshopunkból.

Modelleisenbahn-Schirmer
Kis gyártó, kurta újdonságlap, viszont szép, igényesen kialakított modellek. Hazai pályán mozognak, az NDK vasútjának modelljeit kínálják. Az idei évben folytatódik az oldalajtós személykocsik megjelenése és a poggyászkocsik sora Ep. 3-4 festéssel, választhatunk hozzájuk új hajtással és új pályaszámmal BR 64 gőzmozdonyt is. Nyitott kocsikat ezúttal bánya/ipar vasúti járművekkel megpakolva kínálnak, és lesz újabb nehézteher és gáz szállító kocsi is. Ahogy tavaly, idén is beszálltak ők is az előrendelési határidős játékba, egyes modelljeikre május 31-ig kell leadni a rendelést.
Itt található az újdonságlapjuk.

Noch
Na, vajon mit találhatunk a Noch újdonságai között, amiket TT-hez ajánlanak? Igen, figurákat, fákat, szóróanyagokat. Igazából meglehetősen lapos a kínálatuk, a mindenféle méretben kiadásra kerülő figura csomagok egy szűk része lesz csak elérhető továbbra is méretünkben és még véletlenül sem az izgalmasabbak. Például Mikulás szánja szarvasokkal csak H0-ban lesz. Ami kicsit meglepő volt, milyen sok téli, havas, jeges témájú figura lesz, holott igencsak elenyésző ezen terepasztalok és diorámák száma.
A Noch újdonság katalógusa a honlapjukon lapozgatható.

Szólj hozzá!

Címkék: auhagen busch kühn noch schirmer

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr1715435098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása