vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

2020-as újdonságok a Tilligtől

2020.01.26. 17:06 HOttó

Pénteken hajnalban tette közzé a Tillig Modellbahnen a 2020-as újdonságokat tartalmazó katalógusait, TT, H0 és H0 keskeny nyomközű modelleikről.  Mint a legnagyobb TT gyártók, már nagyon vártuk mit kínálank nekünk az idénre. Vannak meglepő és várt újdonságok, logikus és gyűjtői szemmel nézve logikátlannak tűnő modellek az újdonságok között, akárcsak minden évben. Az elsőre nem túl érdekesnek tűnő TT kiadvány többszöri átnézése hozott azért jócskán kellemes meglepetést.

ttnh2020.png

Legjobban talán a MÁV vékony csíkos kocsikat vártuk, nem is igazán értettük, hogy a H0 modellek után miért kellett ennyit várni a TT-s példányokra. Logikus választás volt. Meglepődtünk, hogy az E kocsik (Es korábban Ky) teljes felújítást kapnak, azaz újra alkotják azokat. Igaz, hogy a mai forma talán még a Zeuke időkből származik, de oly sok variáció megjelent már belőle, mindenkinek van már a gyűjteményében. Vajon sikeres lesz az új? 

Talán az utánpótlás miatt készülnek újabb Start modellek, a TT-Express téma komplexnek tűnik, végre nem a megszokott foghíjas bejelentést láthatjuk. Az új startszetteknek is itt volt az ideje, az elődök sok évvel ezelőtt kerütek kiadásra. Kár hogy digitális szett nem lesz új. A BR78 gőzös is tulajdonképp az asztalon hevert már évek óta, kell már egy új "közepes" méretű csatlórudas, a kicsi és a nagy gőzösök közé (Lásd a Kühn BR94 sikerét). A Modwagenek már várhatók voltak, Tillig-TT-Club modellként már egy ideje kaphatók speciális kiadásban, igazából korábbra vártuk a "normál" változatokat, de végre itt vannak. A Tcs kocsiknak "ágyaznak meg" a 01020-as szett nyitható fedeles kocsijai, érdekes és változatos kocsipark bővülést jelentenek, csakúgy mint a 01026 egyszeri kiadású szett csapóajtós kocsijai. Újra nekifut a gyártó az iker konténeres kocsiknak, reméljük ezúttal sikeresebb modelleket gyártanak, mint korábban a félig zsebes ikrekkel. Érdekes téma a mozdony-transport a két vagonnal és a dummy (hajtás nélküli) mozdonnyal és a vendég futóművekkel. Volt aki viccnek minősítette, volt aki fantasztikusnak az internetes kommentek között. Meglátjuk mi lesz a piac reakciója. A sok új forma mellett szinte minden régi forma kap 1-1 új festést, változatos személykocsik, széles formavilágú teherkocsik látnak majd napvilágot. A Vectront talán jobban tolhatnák (főleg, hogy a Piko sem jelentett be újat idénre) elvégre nagyvasúti sláger gépről van szó. 
Ha pár szóval kellene összegezni, azt mondhatnánk, igencsak jól mutat a sok formaújdonság, a 2021-es előre-tekintés is jónak ígérkezik. Összességében hozza az elvárást a kínálat, közel 240 újdonságot találunk a 88 oldalon, nem lehet okunk panaszra.

A keskeny nyomközű modellek között ismét találunk formaújdonságot egy újabb gőzmozdonyt. Jó választásnak tűnik a Mallet rendszerű masina, népszerű a gyűjtők között. Kár hogy nem egy léptékkel kisebb. A személy és poggyászkocsik festése mellett újabb színtervű teherkocsik is kiadásra kerülnek idén. 

H0-ban már a katalógus címlapja lelövi a poént, már ami a magyar gyűjtőket illeti. MÁV Hungária hűtőkocsi készül formaújdonságként, sőt az utolsó oldalról az is kiderül, hogy rögtön két féle. Ebből is örülnénk a TT-s modellnek. De hozza a kötelezőt a gyártó a többi modell terén is, új festésben jelennek meg a megszokott formákból és felfrissítik a boroshordós kocsijukat.

A katalógusok letölthetők webshopunkból, a szokott helyről, hamarosan érkeznek a nyomtatott változatok is és igyekszünk mielőbb feltölteni a rengeteg újdonságot a webshopba is, hogy végre rendelhetők legyenek. Érdemes néha ránézni a webshop "Letöltések" menüjére, ide töltjük fel az újdonság katalógusokat, ahogy hozzájutunk azokhoz.

Szólj hozzá!

Címkék: újdonság katalógus tillig tillig h0

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr4415429018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása