vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Sebnitzben (is) jártunk, sok csodát láttunk - Péntek

2016.06.07. 14:17 HOttó

Pénteken hajnalban indultunk útnak, hogy egy laza péntek délutáni túrázás után, a Prebischtor szikla-kapu megtekintése után, szombat reggel bevegyük a Tillig gyárat. Az időjárás keresztbe húzta számításainkat, ezért legkisebb útitársunknak kedvezve (és számítva az áruház változatos vasútmodell felhozatalára) a cseh határhoz legközelebb található SpieleMax felé vettük az irányt, Freitalban.

pentek_01_szivarvany.jpg

Hajnali szivárvány várt Budaörs felett, gondoltuk jelzi, hogy szép időnk lesz. Mondjuk Győrig nem is esett, de utána, szinte végig.

Freitalt említve már sokaknak világos lehet, hogy mivel találtuk magunkat szembe a Drezda melletti kis szász városban, de nekem újdonság volt a dolog.

pentek_02_aruhazi-falfestes.jpg

Még a játékbolt felkeresése előtt, a bevásárló központ mellékhelyisége felé menet botlottunk egy ígéretes falfestésbe. Ezt a vasutat már láttam korábban, igaz, csak képeken.

Az áruházból kilépve, az út túloldalán egy sínpárra lettünk figyelmesek, mégpedig keskeny nyomközű vasút pályájára. Ez nem vicc, gondoltam, hogy az áruházban egy ilyen falfestés van, itt pedig egy jól láthatóan használt vágányzat. Az autót hátrahagyva, információ éhségemet csökkentendő, a legközelebbi állomásnak tűnő faház felé vettem az utam. Sajnos a "váróterem" zárva volt, de a külső információs táblákból megtudtam a lényeget, itt bizony a Weißeritztalbahn közlekedik, napi üzemben gőzvontatással. Hol a menetrend? - hangzott a következő kérdés. Megvan. Mikor jön? 20 perc! Fényképezőt elő!

pentek_03_megjott.jpg

Megjött a vonat

Menetrend szerint érkezett is a vonatfütty, aztán feltűnt a fekete erőgép, sajnos hátramenetben. Megszagláltuk, meghallgattuk, megnéztük, kilőttünk rá pár sorozatot minden nálunk lévő fényképezésre alkalmas eszközből, hogy azután utána eredjünk. A térkép alapján közelre saccoltuk a végállomást, így gyalog indultunk neki. 

pentek_04_ottomozdi.jpg

Út közben láttunk egy kerti vasutat, a méter magas kerítés mögött, karnyújtásnyira a járdától, Otto vontatta személyvonattal.

Kisvártatva rájöttünk, hogy a menetrendben olvasott menetidő alatt messzebb is eljut egy ilyen gőzős, így mégiscsak autóval kellett folytassuk az utat. Pár száz méter után feltűnt az állomás, ahol a nagyvasúti (S-Bahn) mellett a kisvasút járműtelepe is található, igazi kincsekkel.

pentek_05_allomas.jpg

Freital-Hainsberg állomás

Az állomáson keresztül elértük a kisvasút induló vágányát a személyvonattal, sajnos a gőzössel eddigre beálltak a fűtőházba. Bő 30 perc várakozásnak néztünk elébe, ez idő alatt körbefotóztam a telepet, megnéztük az ajándékbolt kínálatát, számoltuk az emeletes ingavonatokat, amik szinte zajtalanul suhantak a töltésre épített pályán. A kb. 10 percenként érkező elővárosi vonatok 2-3 emeletes kocsival, BR143 villanygépekkel közlekedtek, ingavonatként.

A vontatási telepen számos érdekes vasúti jármű sorakozott, az egyik mögött a távolban egy IFA nosztalgiabusz bújt meg, sajnos fotózhatatlanul.

pentek_06_nagy.jpg

Nagy vagon kis kocsik szállítására

pentek_07_kicsi.jpg

Kis vagon nagy kocsik szállítására

pentek_08_br99.jpg

Egy félreállított BR99-es mozdony

pentek_09_hoeke.jpg

Hóeke, víztartály, zúzalék szállító kocsik is állnak a telepen

pentek_10_reko.jpg

Nagyvasúti érdekességek is parkoltak a vegyes vágányzatú járműtelepen

pentek_11_party.jpg

Party vagon születésnapra

pentek_12_auhagen.jpg

Auhagen épületek 1:1 méretben

pentek_13_telep.jpg

Busch, Brawa térvilágítási oszlopok 1:1 méretben a telepen

pentek_14_inga.jpg

Emeletes inga az "emeleten"

Elérkezett a kis vonat indulásának ideje, a fűtőházból kigördült a vasszörny, hogy rázárjon a szerelvényre, egy gyors fékpróba után már integetett is nekünk a vezér és sűrű pöfögések között elrobogott a 16:42-es (menetrendi szám P 5008) személyvonat. Ekkorra ismét eleredt az eső, így csehországi szállásunk felé vettük az irányt, hogy felkészüljünk a szombati forgatagra.

Folyt. köv...

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr248785778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása