vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

2016 TT újdonságai - 2. rész

2016.01.24. 22:52 HOttó

A nemzetközi helyzet fokozódik! Egymás után, szép sorjában publikálják a gyártók az idei újdonságokat. Van akikről már írtunk, azóta viszont találtunk egyéb érdekességeket is.

lsmodels_logo_944x175.gif Bejöhetett a belga L.S. Models számítása a TT-s hálókocsikkal, így az idén folytatódik a kiadásuk több vasúttársaság festésében is. Vagy épp elmaradtak a várakozások, és a legyártott kasznikat nem akarják veszni hagyni? :) Ki tudja? Korábban a TT-Modell adta ki a cseh "göncöl szekeres - város kontúros" festéseket, most a jóval szebb és részletesebb LS hálókocsik kapják meg ezt a design-t. Lesznek ezeken kívül további RZD szettek, de DB Nachtzug is. Tipikusan egy formáról minél több bőrt effektus.
lenz-logo.png A Lenz újdonság lapjában a "Spur 0" modellek mellett néhány TT-sek számára is érdekes digitális technikai újdonságot találhatunk. Átdolgozzák az LZV200 központjukat, teljesen új hardvert kap a vezérlők csúcsa. Továbbfejlesztett formában jelenik meg a Standard+ dekóder, mostantól ő is kezelni tudja majd az ABC fékezést, de az ára a korábbi változathoz hasonlóan kedvező lesz.
PSK-logo.jpg A PSK egy komplett katalógust jelentetett meg a teljes szortimentjével. Így összefoglalva igen színvonalas a kínálat, amit 3 újdonság vagon is színesít. A jól ismert, sok variációban megjelent hűtőkocsik közé kerül Vogtlandquell - Brauerei Schmidt, és egyre szélesedik az eltolható oldalú kocsik sora, az ÖBB és a DB negyedik korszakos vagonjával.
Modellbau Veit MVT vagy Modellbau Veit neve nem túl ismert - még. Keskeny nyomközű járműveket készítenek, az ide újdonságlapjukban TTe nyomközre kínálnak egy BR99 gőzmozdonyt, 3. és 4-5. korszakos, illetve egy építőkészlet változatban.
blog_TILLIG.jpg Tilligékről külön is írhatnánk, mert megérne egy külön posztot, de inkább mindenkire rábízzuk, ítélje meg maga az idei katalógust :) A lényeget már említettük korábban, MÁV-Start Desirót, MÁV Rfu 2 tengelyes tartálykocsit, Pultrans cementsiló kocsit és GYSEV nehézteherszállító kocsit ígér nekünk a legnagyobb TT gyártó. Meglepően sok formavariánst, és formaújdonságot jelentettek be, ha csak a fele megvalósul, akkor is igen gazdag éve elé nézünk. Úgy látszik szokásukká válik, hogy minden év elején belengetnek valamit a következő évből is. Idén a Krokodilok átdolgozását, és a Vectront említették meg, mint hosszabb távú terveket.
Bemo logo.jpg

A Bemo ugyan nem gyárt TT modelleket, de nagyon szeretjük, mivel 12mm-es nyomközre készíti a legtöbb járművét :) Idei újdonságlapjuk végén, a jobb alsó sarokban találtunk rá egy érdekes bejegyzésre, ismét készítenek egy Gyermekvasúti mozdonyt, a korábbi narancs festési terv szerint.

A Busch kapcsán írtuk korábban, hogy kevés a TT újdonsága. Lehet, hogy átállnak a havi - két havi újdonság bejelentésekre? A 4 TT-s újdonságot a januári újdonságlapban is megtaláltuk, ebből csak erre tudunk következtetni.

Még koránt sem teljes az újdonságok sora, rövidesen jelentkezünk a többivel! A letölthető katalógusokat folyamatosan, a szokott helyen tesszük elérhetővé, webshopunk letöltés menüjében. Klikk ide a katalógusokért!

Szólj hozzá!

Címkék: tillig psk lenz ls models bemo

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr178299638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása