vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (52) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (12) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (694) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (22) hot news (185) igra (32) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (201) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (640) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (210) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Érkeznek a 2016-os újdonságlapok!

2016.01.20. 21:43 HOttó

Szépen lassan érkeznek az egyes gyártók újdonságlapjai, van ahol meglepően kicsi kínálattal, van ahol a tavalyi ígéretekkel, van ahol már a tavalyiak is el-el tűnnek. Aki vadászik az interneten a hírekre, belefuthat némi információba, ezeket próbáltuk csokorba gyűjteni, s ha tudtuk letölthetővé is tettük a katalógusokat.

pmt.gif A pmt az idei évre nem jelent be TT-s újdonságot, a tavalyiakat próbálja bepótolni. Ők idén a H0/H0e/H0m vonalra koncentrálnak, keskeny nyomközben szép vagonokat ígérnek.
Kuehn.png A Kühn is eddig minimális újdonságot villantott, a meszes teherkocsikból terveznek kiadni két újabb készletet. Ők meglepetésként év elején ránk öntöttek több, új pályaszámmal kiadott emeletes személykocsit, tekinthetjük ezt a jó évkezdésnek. Mivel elmaradásaik legendásak, reméljük idén próbálják realizálni a korábbi terveket.
busch-logo.gif A Buschtól eddig összesen 4db, azaz négy darab újdonságot fedeztem fel, 2db 6 tengelyes teherkocsit különféle rakományokkal és 2db játszótéri játékok kiegészítőt a terepasztalokra. Remélem ez csak az első szelete a terveiknek, mert a modern konténeres kocsijaik igazán hiánypótlóak a méretünkben, de a lézervágott épületeik is meseszépek - bár mintha ez utóbbival kapcsolatban lenne elmaradásuk tavalyról.

logo_hobbytrain.gif

Másik "nagy adósunk" a Lemke égisze alatt működő márka, a Mehano modellek utód gyártója, a Hobbytrain. Hosszú ideje szemlélgetjük az iker konténeres kocsikat a katalógusukban, és találgatjuk, vajon jobbak lesznek-e a Tillig hasonló modelljénél (állítólag heteken belül megjelenik az első változat). Idén újabb variációk kerültek a konténerekből, és a vagonokból is a katalógusba, rögtön három is. Sőt, konténereket külön csomagban is árusítani fognak, 40" és 45" hosszúakat (a különböző konténerekről itt diskuráltunk, érdemes a kommenteket elolvasni). Sokak kedves modellje, a modern nagydízel, a Blue Tiger is kap 3 új festést, így aki lemaradt a korábbi kiadásokról, most megtalálhatja a maga erőgépét.

arnold.jpg A Hornby csoportba tartozó Arnold katalógusából eltűntek a korábbi BR95-ök és az önürítős kocsik. Érdekes, mert a meg nem valósult modellek mellett egy-egy újabb festési variánst be szoktak lengetni a gyártók, hogy életben tartsák a reményt. Reméljük csak a papírt akarták ezzel megspórolni! :) Találunk náluk viszont 3 új festési variációt az ASF-ből, lesz 2 újabb Harzkamel villamos mozdony, és az emeletes kocsi szerelvények sora is bővül. A hosszabb szerelvény lesz talán az érdekesebb, mivel a teljes felületén a Coca-Cola reklámját hordozza majd (TT-Putz örömére vagy bánatára (a nem kívánt rész törlendő), mivel ő kifejezetten szereti ezt a designt megmatricázni).

Rövidesen előállnak a többiek is a terveikkel, nagyon várjuk a Schirmer, a Hädl és a Tillig újdonság katalógusait. A Tillig január 22-én péntekre ígérte, hogy felteszi a honlapjára a letölthető pdf-et, reméljük így is lesz. 

S végül de nem utolsó sorban, a vasuTTmodell katalógusának is utolsó simításai folynak, még le kell vadászni az esetlegesen becsúszott elgépeléseket és rövidesen megjelenhet az is. :)

Szólj hozzá!

Címkék: arnold hobbytrain busch kühn pmt

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr568288952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása