vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Kiállításon jártunk

2012.08.27. 10:57 HOttó

Vasárnap volt a Gyermekvasutas Vasútmodellező Szakkör kiállítása, ahol csupa TT-s terepasztalt lehetett megnézni, a szakkörnek helyet adó kisházban.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. A helyszín Hűvösvölgy volt, azt gondolom az ország egyik leggazdagabb vidéke. Ehhez képest ahogy az ember leszáll a BKV végállomáson, egy rendkívül lepusztult, gazdátlan területet talál maga körül. Szemét mindenütt, az utcán, az aluljáróban, a lépcsők mellett. Félig lerombolt épület a Hűvösvölgyi út túloldalán. Roskadozik a felső parkolóba, a Gyermekvasút megálló felé felvezető lépcső korlátja. Lehangoló. Ehhez képest ahogy felér az ember a domboldalba egy fantasztikus helyre csöppen. Én nem jártam itt korábban, anno, az Úttörő vasút idején is csak a vonal másik részén vonatoztam. Retró hangulatot áraszt az állomás, a gyermekvasutas tábor látképe. És nincs szemét sehol, tiszta a környék, a nyugalom szigetének is nevezhetnénk. Itt a BKV végállomás parkolója és a kisvasúti állomás között bújik meg a fák között a szakkör házikója.

A kiállítás témája 3 asztal volt, egy L alakú melynek egyik szára egy hegyvidéki mellékvonalat mintáz, a másik része egy várost, állomással. Nagyon hangulatos asztalka, a srácok sűrű vonatforgalmat produkáltak rajta. Mellette egy kisebb, majdnem négyzet alakú asztalon kanyarogtak a szerelvények. A terem bal oldalán egy épülő modulasztalon közlekedett felváltva egy ICE és egy tehervonat szerelvény. A szakkör saját modul szabványt használ, két vágányos vasútüzem épül. A falakon körbe számos vasúti relikvia látható - gondolom ezek a terem állandó dekorációi -, fotók, táblák valamint vitrinekben modellek TT, H0 méretben. A kiállítók nagyon kedvesek voltak, mindenkihez volt egy-két szavuk, lelkesen magyaráztak, ha valaki érdeklődött. Külön jópont a kordon elé tett kisszékekért, amikre a kicsik állhattak, hogy lássák ők is a terepasztalokat! A kiállítás "becsületkasszás" volt, a délután közepén az üveg alsó negyedéig ért az aprópénz, remélem estére megtelt! Fényképezőgépet nem vittünk sajnos, így csak telefonos képek készültek, íme a jobbak:

pic1.jpg

Az L asztal jobb oldala, a mellékvonallal és a tóval

pic2.jpg

Az L asztal városi része állomással, rakodóval

pic3.jpg

A majdnem négyzet alakú asztal

pic4.jpg

Az épülő modul egyik vége az ICE-vel

Aki kinézelődte magát a terepasztaloknál az 1 perc sétával eljuthatott a Gyermekvasút végállomására, és megnézhette a kis múzeumot a kisvasútról. A szerencsések séta közben egy nosztalgia buszba is botolhattak. A múzeumban már kellett belépőt fizetni, 50Ft (ötven) volt, amiért kaptunk egy képeslapot is (a miénken a GYSEV egyik matricás Taurusa húz egy ÖBB személyvonatot - kedvenc témám :)). A kiállítás nem nagy, de aki komolyan érdeklődik és elolvassa a rengeteg kifüggesztett dokumentumot, megnézi a fényképeket, simán eltölthet ott 1-2 órát. A múzeumban több méretben készített jármű makettek, zászlók, egyenruhák is megnézhetők.

pic5.jpg

Indulásra készen Hűvösvölgyből a Széchenyi-hegyre

Összegzésül annyit mondhatok, hogy nagyon szerethető kis világ ez ott, a Gyermekvasút  hűvösvölgyi végén, kedvet is kaptunk egy vonatozáshoz, amit rövid időn belül meg fogunk ejteni!

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr144734533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása