vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Vasútmodell múzeum, Keszthely

2008.08.14. 20:13 HOttó

Kérték pár bejegyzéssel korábban egy kommentben (klikk ide) a véleményem a keszthelyi Vasútmodell múzeumról. Sokan sok helyen megtették ezt előttem, de álljon itt az enyém.

Ha el akarnám intézni pár szóval, azt mondanám, egyezik András véleményével, pont ezeket a hiányosságokat és "hibákat" említettem én is a páromnak, mikor a látogatás végén megkérdezte, hogy tetszett. Persze tudom, a projekt lényege, hogy a látogatók előtt fejlődjön és félkészen meg kellett nyitni. Amikor én ott voltam, nem készült éppen semmi az asztalokon, talán 3 szerelvény ha közlekedett a magyar részen, a többi asztalon semmi. Egy esős napon jártam ott, sokan is voltunk látogatók, mégis pechem volt.

Azért vannak érdekes és szép részletek, aki igazi vasútmodellbuzi az talál magának érdekességeket. Említhetném akár a magyar gőzösöket, a villamospályát vagy a fűtőházakat. A Semmeringet bemutató asztal valóban csodaszép, még a felsővezeték és jelzők hiányában is. Kár hogy a nekem tetsző ÖBB mozdonyokból és személykocsikból nem láttam egyet sem gördülni.

Nagyon nagy munka lehetett az eddig elkészült rész, rengeteg vágány került lefektetésre, és lényegében működik, közlekedhetnek a vonatok. Ha valaki elcsíp egy olyan napot, amikor mozgás van az asztalokon, biztosan jobb szájízzel távozik. Nekem, aki TT-zem, az is furcsa, hogy minden H0 méretű. Mondjuk ezt nem értem, mintha nem létezne más méret. Egy múzeumban megférhetnének egymás mellett a legkisebb és a nagyobb méretarányok, vagy a keskeny nyomtávú vasutak - ez mutatná meg igazán a vasútmodellezést, ettől lehetne múzeum. Bár egy múzeumban az is lényeg, hogy információkkal lása el a látogatókat, itt szinte nulla a kifüggesztett információs anyag.

További hányosság szerintem, ami a legtöbb hazai hasonló kiállításra is jellemző, hogy az "emléktárgy bolt" kínálata silány. Talán 2 féle modellvasutas könyv volt összesen. Miért nem kapni startszetteket, modelleket (napi pár darab Nohab tuti elmenne) vagy több kiadványt? Ha valakinek itt tetszik meg a modellvasút, hol vegyen magának (a gyereknek), ha nem itt? Lehetnének a múzeum által jegyzett modellek, werbewagenek - vinnék mint a cukrot.

Mindezektől függetlenül azt mondom, érdemes megnézni. Ekkora terepasztalt, ennyi szép (közöttük ritka) modellt nem sok helyen látni - most a kiállítások modul asztalairól nem beszélnék, az egy más világ. A munka dandárja már elkészült, a szépítgetés, csinosítás biztosan látványos fejlődést fog mutatni. Jövő nyáron valószínűleg én is visszatérek.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr67616247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása