vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Minden csúszik...

2022.02.23. 11:28 HOttó

Mármint időben és el. Tavaly és az idei évben ahogy az élet többi területén is, úgy a modellgyártóknál is felül kellett írni a terveket, hol alapanyag, hol dolgos kezek hiánya miatt. Ezért van, hogy sok modell nem jelent meg még és ezért van, hogy az idei várakozások kissé elmaradnak a korábbi tervek szintjétől. És ami lesz, az is csúszik.

Egy éve ilyenkor még mindenki a modellgyártók nagy futásáról beszélt, a "maradj otthon" megtette hatását, előkerültek a szekrényekből a kisvasutak és javítgatták, bővítették a készleteket a modellvasutazók. Nyereséget termeltek azok a gyártók is akik már el is felejtették, hogy ilyen lehet egyáltalán. Aztán egyre késtek a bejelentett modellek, hiány alakult ki chipekből, műanyag granulátumból, csomagoló anyagból és a következő futás már azért ment, hogy beérjék magukat. Így jött el 2022 és méreTTünk újdonság bejelentésein nyomot is hagyott a nagyvilág.

Kühn

"Megpróbáljuk az elmúlt évek elmaradásait behozni, pótolni, ezért idénre csak egy emeletes kocsi párt jelentünk be mint újdonságot." Feltételezhetjük ezt is azért, mert van pótolni való ezekben a kocsikban is, egy új festés talán már nem olyan nagy dolog (de, az). Minden esetre drukkolunk nekik, hogy valóban csökkenteni tudják a "tartozásukat" felénk.

kuhn.jpg

Hädl

Tőlük nem várunk soha sok újdonságot, de évről-évre kiadnak valami formában is új modellt. Az idei választásuk egy Gbh sorozatú Fährbootwagen-re esett. Ezek a kocsik a brit űrszelvényben is elférnek, és vasúti kompon kelnek át a szigetországba, átrakodás nélkül. Innen a becenevük is, ahogy az Arnold által tavaly először kiadott hűtőkocsiknak is. A kisebb űrszelvény miatt alacsonyabb és keskenyebb ez a kocsitípus. További érdekessége, hogy az ajtói két irányban csúsztathatók el, így a mai eltolható falú kocsik őseinek is tekinthetjük őket, a hatalmas oldal nyíláson át gyors rakodásra volt lehetőség és a korábbihoz képest akár terjedelmesebb rakomány is befért a vagonokba. DR harmadik korszakos lesz az első fecske, ami tavasszal érkezik, azután biztosan jönnek sorban a festési variánsok. Persze náluk is vannak régebbi vállalások, amik még nem valósultak meg, de a 20 lábas konténereikből megjelent több változat is a napokban.

hadl.jpg

Schirmer

Február közepéig húzták ők is az újdonságok bejelentését, feltételezzük többet akartak bemutatni nekünk, de nem mertek többet bevállalni. A visszatérő újdonság sitt konténeres MAN teherautók már kaphatók, a favázas  oldalajtós személykocsi modellje év végén kerülhet a boltokba legkorábban (jelenleg még gyártói cikkszáma sincs). Addig is a korábban megismert modelleket próbálják kínálatban tartani, a gőzmozdonyokat például új fajta motorral szállítják már.

schirmer.jpg

SDV

Mikor tavaly felvettük a kapcsolatot a cseh SDV-vel, nem is gondoltunk rá, hogy ilyen népszerűek lesznek a vasúti kocsi építőkészleteik. Azt meg már végképp nem gondoltuk, hogy az idén egy MÁV festésű (khm..., matricázású) vagonnal, egy Eas nyitott kocsival is meglepnek bennünket. Pedig de, hamarosan elérhető lesz webshopunkban is.

sdv.jpg

Piko

Sonnebergből mindig szép terjedelmű katalógust kapunk év elején, az idén külön öröm, hogy ismét találunk benne magyar vonatkozású modellt, egy fedett MÁV-Hungaria teherkocsit, ezzel már három féle 'MÁV-os' modellt kínálnak 1:120-ban. Országhatáron kitekintve azután rövidesen érkezik a Laminátka, de lesz újabb Traxx, Vectron, és REKO kocsik is, hogy csak párat említsünk.

piko.jpg

Tillig

Mint a méret legnagyobb gyártója, feléjük a legnagyobb a várakozás is. Az idei újdonság katalógusuk jóval karcsúbb mint a korábban megszokott, nekik is van pótolni valójuk bőven, amik szépen sorban jelennek is meg. Ha ki kellene emelni párat, akkor a Flixtrain 01030-as kocsi szettet, vagy a 01046-os egyszeri kiadás Ruhrschnellverkehr kocsi szettet említhetnénk, de akár a 17628-as GYSEV teherkocsit is mondhatjuk. A lényeg, hogy vannak, csinálják, és az újdonságok között is lesznek a hazai szíveknek kedves darabok.

tillig.jpg

Sorolhatnánk még a többi gyártó újdonságait is, de igazából nem lenne hosszú a lista. Néhány apróság a Buschtól, pár új figura csomag a Nochtól, vagy a Roco néhány mozdonya amikre számíthatunk idén jelen állás szerint. Bízunk benne, hogy ezúttal talán nem csak év elején adnak ki újdonság előrejelzést, hanem ahogy látják a lehetőségeket előrukkolnak újabb és újabb meglepetésekkel. A magunk részéről így tervezzük legalábbis, ezért nincs még 2022-es vasuTTmodell katalógus, de szép számmal vannak tervben (és előkészületben) modellek, amikről időben adunk majd tájékoztatást - és reméljük, hogy nem fognak sokat csúszni. :)

A 2022-es újdonságokat legegyszerűbben webshopunk főoldaláról a bannerre kattintva lehet elérni. Vagy itt.

Szólj hozzá!

Címkék: újdonság piko busch tillig kühn schirmer hädl vasuttmodell sdv

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr2417706970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása