vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Bécsből jelentjük...

2012.10.28. 21:21 HOttó

Na jó, nem is Bécsből, de Bécsről, azaz a Modellbau Messéről. Hoztunk pár fotót (sajnos nem eleget, ugyanis a tömeg, a fényviszonyok és a vitrinek miatt nehéz volt jó képeket készíteni), ezeket lentebb megmutatjuk. Volt ott minden ami modellezés! Hajók (tengeralattjárók), repülők, helikopterek, autók és persze modellvasutak száz számra. Tudjuk, hogy Ausztria nem a TT-sek mekkája  (mégis találkoztunk több ismerős, magyar TT-s modellezővel is), ettől függetlenül találtunk itt-ott TT-s érdekességeket, és legnagyobb gyártónk, a Tillig is képviseltette magát egy helyes standdal.

A csarnok egyik csücskében felállított medencében kajakozott modell bábú, aki az evezővel hajtotta magát, egy idősebb úr hangos kommentárja mellett, aki az irányítást is végezte. Tőle nem messze egy kézilabda pályányi körbehálózott részen helikoptereket és repülőket röptettek. Eszméletlen figurákat lehet egy műrepülő modellel bemutatni! 8-10 hely volt ahol a látogatók kergethették a különféle távirányítós autókat, a versenypályás gyerekjátékoktól a több 100 eurós rally-cross autókig. Rengeteg standon voltak kiállítva katonai makettek, hajók, harckocsik, terepjárók, volt ahol egy Willys Jeep is a díszlet része volt. Nem hiányozhatott a LEGO terepasztal sem, a kis srácok egymást taposva tolongtak, hogy lássák a köröző motorvonatot és a kamionokat szállító RoLa szerelvényt.

Modellvasút fronton egyértelmű a H0 és az N dominanciája sógoréknál. Az összes jelentős gyártó megjelent kisebb-nagyobb standokkal, Brawa, Roco+Fleischmann, Jägerndorfer, Hornby, hogy csak párat emeljek ki, de a kiegészítő gyártók is mind-mind ott voltak. Forogtak a videók a Viessmann-Kibri aláverőgépénél és a rengeteg animált jelenetnél (a kapirgáló, magot csipegető tyúkok szenzációsak :)), tátott szájjal bámulták a Faller, Vollmer, Noch, Busch diorámákat.

Nem számoltam de érzésre több, mint 10 modul asztal volt összeállítva (s nem kicsik), a legkülönfélébb méretekkel és témákkal. N, H0, H0m, H0e de még LGB méretben is, főként osztrák de két-három esetben amerikai motívumokkal. Még ötletet is kaptam az egyik amerikai asztalnál. Láttam két mozgó olajhimbát, olyasmiket mint Zalában, Vasban látni az utak mellett. Ha egyszer eljutok egy saját terepasztalig, kell rá ilyen is :)

És ne felejtsük Messe = vásár, úgyhogy rengeteg standon árusok kínálták a portékát a modellezés alkatrészeitől és szerszámaitól kezdve a kész modellekig vagy makettekig, sok esetben akciós árakon. Az RC helikopterek talán a slágerek, a legtöbb látogató kezében ilyen dobozokat láttunk.

A legfontosabb számunkra a Tillig volt persze. Egy H0-s és egy TT-s asztalt is kiállítottak a vitrinek, a gyermek játszósarok és a LUNA dioráma mellett. A TT-s asztalon ÖBB Rh52 gőzös vonogatta a donnerbüchse kocsikból kiállított szerelvényt, és Rh2065 (alias V36) rendezgetett néhány teherkocsit, ezzel is prezentálva az osztrákoknak, hogy van élet 87 és 160 között is. :) Beszélgettünk is egy jót náluk, elárulták, hogy a jövő évi újdonságok listája már teljes, és lesz ismét magyar vonatkozású vagon az év elején megjelenő újdonságkatalógusban. Sokan panaszkodtak az új skatulya dobozok miatt, de igazából az ablak hiányát fájlalhatták, így  a gyárban úgy döntöttek, hogy lesz ebből a típusból ablakos doboz. A "mikor?" kérdésre az volt a válasz, hogy amint elfogynak a jelenlegi dobozok. A többi témával nem untatnék senkit, a titkos összeesküvésünk még sok munkát kíván. :)  A vitrinjeikben ott virítottak az idei újdonságok és több, még ki nem adott félkész modell is ("Aktueller Arbeitstand").

Nézzük sorjában a képeket:

Modellbau_Messe_02.jpgÖBB Taurus a'la Tillig.

Modellbau_Messe_03.jpgAktueller Arbeitstand 1.

Modellbau_Messe_04.jpgAktueller Arbeitstand 2.

Modellbau_Messe_05.jpgKatonai makettek, egy vitrin a sok közül.

Modellbau_Messe_06.jpgHáttérben az említett Willys Jeep, az előtérben katonai jármű modellek (balra egy működő modell alváz és futómű).

Modellbau_Messe_07.jpgDemonstráció: a kerék forog, a nagyító mögött elhelyezett harckocsinak ebből fakadóan forognak a kerekei és a tiprólánca. Látványos.

Modellbau_Messe_08.jpgAmerikai H0 asztal részlete (kb. negyede). Középen, a víztoronytól jobbra a már említett olajkút himbák.

Modellbau_Messe_09.jpgEz is amerika, csak N-ben.

Modellbau_Messe_10.jpgÖBB Taurus a'la LEGO.

Modellbau_Messe_11.jpgTillig LUNA Tram track dioráma.

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás tillig

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr34873941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása