vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (13) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (697) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Sikulové építés

2013.07.22. 18:12 HOttó

TTerepasztal építő ismerősünk, PisTTa az elsők között vásárolt tőlünk a Sikulové termékekből, és az elsők között van, aki meg is építette a készleteket (legalábbis egy részüket). Tőle kaptunk egy kis élménybeszámolót az építésről.

"A kábeldob és a raklapok készültek el legelőször. A dob két tárcsája, és a raklapok anyaga falemez, a többié karton. Az összeállítás nem túl macerás, az alkatrészek századmilliméter pontosak, de hát ez az előállítási technológiából adódik. A kábeldob volt a bemelegítő darab, ez még nagyjából szabad szemmel is összerakható, a raklapok viszont már mindenképpen felszerelést igényelnek. Itt a legkisebb elem, a belső fatuskó jó ha van 1 négyzetmilliméter, ha nem nagyítóval nézi az ember, akkor asztali piszoknak tűnik. 

Sikulove_1_raklap.jpg

Sikulove_1_kabeldob.jpg

Festeni nem kellett, hisz fából készült mintát modelleznek, öregbíteni meg nem akartam, mert elvesztek volna a finom részletek, mint a szögek a palettában, vagy a felirat a dobon. Most vált igazán hasznossá a régebben vett Powerfix nagyító, és a hegyes csipesz, amit a nejem piperekészletéből einstandoltam.

Sikulove_1_munkahely.jpg

A kovácsolt vas kerítés semmilyen kihívást nem jelentett, persze a nagyító itt is jó szolgálatot tesz. Az oszlopok oldalakból való összeragasztása kissé feleslegesnek tűnik, ezt műanyag fröccsöntéssel egyszerűbb lett volna, de hát ez Laser-Cut. Alapként egy kissé széles kartoncsík szolgál, valamilyen általam fel nem ismert logika szerint két darabból van. A csomagoláson feltüntetett képpel ellentétben nem egy, hanem két kerítésmező tartozik az egy gyalogkapuhoz. A négy oszlopon viszont mindegyiken csak egy oldalon van a kerítéselem nyúlványához illeszkedő lyuk pár, így a középső oszlopon némi átalakítást kellett végezni. Az alapot én 5 milliméter szélesre vágtam el még az összeállítás előtt, így már utólag is elhelyezhetővé vált az asztalon. Mivel a kerítés "kovácsolt vas" betételeme is kartonból van, fokozottan érintésveszélyes, minden későbbi kíváncsi ujjacskát távol kell tartani tőle. Utólag, már a helyreragasztás után jutott az eszembe, hogy lehet hogy egy gyenge lakkbevonat nem ártott volna neki.

Sikulove_1_kerites.jpg

Még hátra van a korlát és a drótkerítés elkészítése, amelyek között az utóbbi tűnik egyszerűbbnek, a korlát elemei igen aprók, ott már megint a nagyító és a csipesz lesz a fő szerszám. Na, majd arról is beszámolok.

                                                                          Üdvözlettel:  PisTTa"

Ezúton is köszönjük az élménybeszámolót, jó volt látni, hogy a marék alkatrészből milyen klassz kiegészítők készültek a terepasztalra! 

Ezúton buzdítok mindenkit, építse meg a Sikulové, Miniatur, Vulcan Modell, AP-Modely, Auhagen vagy egyéb gyártó építőkészleteit és írja meg nekünk a tapasztalatokat, hogy közzétehessük mindannyiunk örömére/okulására. Jöhetnek az antikolós, átépítős cikkecskék is! :)

Szólj hozzá!

Címkék: barkács sikulove

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr505417379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása