vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (13) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (697) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Tillig-TT-Club találkozó és Tillig gyári nyílt nap - 3. rész

2013.06.13. 07:02 HOttó

Mielőtt a gyárba átmegyünk a hídon, a kis hegyi folyó fölött (ami 3 éve elöntötte a gyárat és a várost), jobbra található a gyári bolt és az épület emeletein a TT-Galerie. Itt kapott helyet az ügyfélszolgálat és itt lehet a javításokhoz szükséges alkatrészeket is beszerezni. Az első emeleten egy nagyobb és egy kisebb kiállító termet rendeztek be, és a kicsikre is gondoltak egy játszó szobával. 

Sebnitz_tura_3_Gyar.jpg

A nagy teremben hosszában egy terepasztalon róják köreiket a TT-s modellek, középen vitrinekben sorakoznak a TT-s (12mm-es nyomtávú) modellek a kezdetektől napjainkig. A látogatók átfogó képet kaphatnak az ideális méret történetéről, a gyártókról és a jellemző modellekről, a Rokaltól, Lioneltől, Tri-ang-tól, Zeukén és BTTB-n át a Tilligig. De állnak itt az üveges szekrényekben KRES, JATT, pmt, Beckmann modellek is, hogy csak párat emeljek ki. A nagyterem végében egy téli témájú H0m asztalkán teszi a dolgát két kis gőzmozdony. Jópofa dolognak tartom, hogy minden asztal oldalán van egy nyomógomb a gyerekeknek, "Ha áll a pálya nyomd meg a gombot" felirattal.

Sebnitz_tura_3_Teli_terep.jpg

Sebnitz_tura_3_Vitrin_1.jpg

A kisebb terem egyik oldala Werner Zeukénak állít emléket, aki a mai TT-s kultusz alapítójának tekinthető, még ha kezdetben jóval nagyobb modellekkel is foglalkozott. Tekintélyes mennyiségű préselt lemezből készült  (talán a pénzverdei vasútra tudnám leginkább hasonlítani) modellt állítottak ki Zeuke úr fotója alá. A vitrinekben számos gyönyörű Zeuke és BTTB modell sorakozik, és külön üvegszekrényeket kaptak a Tillig legkorszerűbb remekei. Természetesen itt is vannak működő terepasztalok, sőt egy technikai "hogyan működik" bemutató asztal is.

Sebnitz_tura_3_Zeuke.jpg

Sebnitz_tura_3_Vitrin_2.jpg

A második emeleten egy időszaki kiállítás látható mostanság, az Auhagen munkásságát bemutatandó. Egy hatalmas terepasztalon - amit gimnazisták készítettek - láthatjuk a ma kapható TT-s termékeiket, a polcokon pedig mini diorámákon felvonulnak a többi méretarányban készülő tereptárgyak is. A térelválasztónak használt polcok mögött előadó terem van, ahol különféle workshopokat szoktak tartani. Természetesen innen sem hiányozhat a vitrin, egy egész falat töltenek be az utóbbi pár év TT-s modellei - közötte MÁV Nohab és Y kocsik is. Ennek a vitrinnek az érdekessége, hogy a polcai kissé meg vannak döntve hátrafelé, így a nagy hasú vasúTTmodellezők jobban láthatják a térd magasságban is elhelyezett csodákat.

Sebnitz_tura_3_Vitrin_3.jpg

A Goethe Gymnasium tornaterme idén az árvízi evakuáltaknak volt fenntartva, ezért a gimnázium épületében, a folyosókon, az ebédlőben kapott helyet a TT-s összejövetel. Az első emeleten egy nagy teremben várták a Tillig-TT-Club tagokat, itt lehetett régi klubmodelleket vásárolni és itt vehették át az idei grátisz modelleket az ide látogatók. A weimari klub gyönyörűen kidolgozott katonai asztalán még a teherautók és harckocsik is mozogtak (sajnos a lépcsőfordulóban volt, meglehetősen fényszegény helyen).

Sebnitz_tura_3_Katonai_1.jpg

Sebnitz_tura_3_Katonai_2.jpg

A második emeleti teremben lengyel modellezők digitális asztalán csühögtek és füstöltek a gőzösök, egy-egy kisebb asztalon egyedi építésű modellek rótták a köröket (TTm is). A sarokban gyermek játszóház volt papírkivágókkal, start szettekkel.

Sebnitz_tura_3_Lengyel.jpg

Sebnitz_tura_3_Egyedi_1.jpg

Sebnitz_tura_3_Egyedi_2.jpg

Egy-egy vitrint a közeljövő újdonságai töltöttek meg itt is, a Tillig standjánál.

Sebnitz_tura_3_Tankos.jpg

Foly. köv.

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr175354754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása