vasuTTmodell

Vasútmodell hírek, újdonságok, érdekességek a TT méretarány kedvelőinek.

Címkék

acme (1) adp (1) akció (54) apmodely (11) arnold (55) artitec (1) asprojekt (9) auhagen (14) barkács (136) barkas (1) beckmann (20) bemo (2) brawa (3) bttb (5) busch (99) digisound (2) digitális (8) digitalzentrale (3) digitools (2) dk-model (7) dll (3) ecthIT (1) egyszeri kiadás (5) es-pecky (16) esu (1) farkas-transz (1) fischer-modell (8) fólió (1) framo (1) gabor (2) gőzmozdony (3) gützold (8) gysev (2) h0 (2) hädl (125) harrybarth (1) heki (1) heris (13) herpa (73) hétfői kép (698) hobbex (1) hobbytrain (7) honlap (13) hornby (24) hot news (185) igra (33) kalomodell (6) karácsony (5) karsei (33) katalógus (25) keskeny nyomköz (3) kiállítás (55) kifutó modell (14) kisszéria (9) kres (46) kühn (112) különkiadás (7) lemke (4) lenz (8) loco (17) lorenz (9) ls models (4) luetke (1) makett (1) marionzeller (1) matrica (2) máv (6) mehano (4) miniatur (8) minicar (1) modell (359) modelltec (3) modist (6) modmüller (4) modul (95) mtb (61) nagyvasút (7) noch (14) nohab (1) npe (2) nyereményjáték (2) paksinuti (2) papirbakter (1) peho (1) peresvet (4) piko (202) pmt (19) preiser (3) programajánló (49) psk (20) rakomány (5) revell (1) rietze (6) roco (88) rothe top technik (1) saxonia (1) schirmer (70) sdv (5) sikulove (4) sonjaplastic (1) sudexpress (1) szolgálati közlemény (4) temofeszt 2014 (3) terepasztal (12) tillig (641) tillig club (45) tillig h0 (8) tomix (3) történelem (11) trainomatic (3) tt-modell (3) tte (1) uhlenbrock (3) újdonság (526) újság (9) v&v (13) vasuttmodell (211) veit (1) vélemény (46) voigtländer (2) vulcanmodell (2) wiemo (10) zeuke (2) zimo (2)

Figyelem!

vasuTTmodell weboldalon és blogon szereplő képek és egyéb tartalmak a vasuTTmodell Kft. saját tulajdonát képezik (kivétel, ami ettől eltérő megjelölést tartalmaz), azok bármilyen felhasználása (részben vagy egészben), különösen egyéb helyeken történő publikálása, csak erre vonatkozó kifejezett írásos engedélyünkkel lehetséges!

Megtalálhatsz a Facebookon is bennünket!

Egy eltolvajlás rövid története - 1. rész

2012.03.05. 20:36 HOttó

2011. december 15. gyászos napként vonul be kis vállalkozásunk történetébe. Ekkor kaptuk meg azt a csomagot, amiből nettó 100.000Ft értékű áru tűnt el. Akkor hirtelen felindulásból az összes ismert TT modellezőnek elküldtük a listát az eltűnt dolgokról, s kértük járjanak nyitott szemmel (ez úton is köszönet érte). Az ügy sajnos nem zárult még le, s mivel szinte minden nap megkérdezi valaki tőlem "rendeződött-e a dolog", arra gondoltam kiírom magamból, hogy tudja meg mindenki a részleteket és járjon tanulsággal a jövőre nézve.

A csomag a Modellbahnshop Sebnitztől érkezett, a DPD szállította. Két cég, akiben eddig megbíztunk, két cég akiben azóta nem tudunk.

Ilyen mozdonyok voltak a dobozban - s boldogítanak valakit, jogosulatlanul

A sebnitzi boltnál természetesen reklamáltunk az ügy miatt, hiszen tőlük rendeltünk, ők nem teljesítettek egy kifizetett rendelést 100%-osan. A probléma kapcsán a sokadik emailre és telefonhívásra mindössze annyit reagáltak, ők beletettek mindent a dobozba. Jeleztük nekik, hogy ők adták fel a pakkot, ők fizették a futárt, nekik kell reklamációt indítani, és kártérítést kérni. Na ezt a két utóbbit nem tették meg, szartak a fejünkre, válaszra sem méltattak ezután. Nem ezt várjuk egy német cégtől, ugye? Sőt! A problémát jeleztük a német DPD-nek, akik egyszer azt írták, hogy utánajárnak, bekérik a papírokat az MBS-től - na ez volt az ő utolsó levelük felénk, a további érdeklődésünkre ők sem feleltek. Különös, s mivel mindenki kussol akár azt is gondolhatom, hogy összejátszanak...

Az egyetlen hely, ahonnan választ kaptunk a problémára a DPD Hungária volt. Az ő válaszukkal pont nem mentünk semmire, azt szajkózták csak, hogy a feladó kell reklamáljon.

Remélem rendőreink feltárják az ügyet részleteiben is és elkapják a tolvajokat, ezzel megmentve hasonló tortúráktól és veszteségektől azokat, akik hasonló módon szerzik be termékeiket és hasonló módon szállíttatnak (további részleteket a nyomozás érdekében nem írok).

S hogy mire figyeljen mindenki a futártól való csomag átvétel előtt? Néhány gondolat:
- Sérült-e a doboz. Sőt, szakadt-e a ragasztó szalag! A mi dobozunkon egy helyen volt elvágva elszakadva a szalag, de pont akkora rés keletkezett ez által, hogy egy felnőtt kéz be tudott nyúlni, kotorászni - és lopni. Sajnos ezt a sérülést nem vettem észre mikor átvettem, mivel a szalag össze volt tapadva. Az utóbbi időben pedig szinte minden esetben szakadt a ragasztószalag, bármelyik futárcég hozza is a pakkot!
- Ha a sérülés látszik a dobozon, azt csak Kárfelvételi jegyzőkönyv kitöltése és a futár azonosítása mellett szabad átvenni. De legjobb ha át sem vesszük a helyszínen, hanem inkább másnap bemegyünk a futár cég székhelyére és ott kérjük őket, jegyzőkönyv mellett bontsuk ki közösen. Macera és ellenkezni fognak, de ezzel meggyorsítható egy esetleges rendőrségi eljárás (tanúk, fotók stb.). A DPD nemzetközi csomagot csak úgy vesz fel, hogy feladás és leragasztás előtt jegyzőkönyvezik mi van a csomagban - ezt a papírost vártuk volna az MBS-től -, tehát azonnal kiderül ha lezárás és felbontás között tűnt el valami.
- Meg kell kérni a feladót, hogy úgy csomagoljon, hogy ne lehessen dézsmálni a pakkból. Ha egy nejlonba be van tekerve egyben a több darabból álló cucc, már az is plusz védelem. Ha egy karton lap van a doboz alján és tetején belülről, akkor ott is hiába nyúlkálnak a szemétládák.

Folyt. köv. ha lesz valami haladás az ügyben.

S ha már erről írtam, egy friss, pár napja történt eset is ide kívánkozik. Egy másik futárcég szállította ki nekünk azt a csomagot, amiből 100db sínszál hiányzott. A dobozuk (papír henger) megvolt, csak a henger lezáró kupak és a tartalom tűnt el. Feltételezem a nehéz henger kinyomta a doboz oldalát és kíváncsi tekintetek lepattintották róla a kupakot (miután elvágták a ragasztószalagot), majd az üres hengert visszatolták a helyére. Ez esetben a kár nem minket ért, a feladó biztosan megteszi a szükséges lépéseket a futárnál, a csomagot Kárfelvételi jegyzőkönyvvel vettem csak át.

Itt már kívülről is egyértelmű volt, hogy nem teljes a pakk

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény történelem

A bejegyzés trackback címe:

https://vasuttmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr634290328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása